BOALA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

BOALA


BOALA


176. -Boala este o urmare a pacatului stramosesc si serveste ca o introducere, sau aducere aminte de ceasul mortii (Fac.3, 17-19). “In tot ceea ce faci, adu-ti aminte de cele de pe urma ale tale si in veci nu vei pacatui” (Sirah. 7, 38). Dumnezeu sloboade boalele sub diferite forme si scopuri, pe care providenta le urmareste pentru binele oamenilor. Prin boala unor oameni, se arata lucrarile providentei si atotputernicia lui Dumnezeu in lume; (Ioan 9, 3; li, 4) alte ori, boala este un rau preventiv de a nu aluneca in pacate mai mari (II Cor. 12,7-10); iar, alteori, boala este o rasplata a pacatelor (Exod 15, 26; Ioan 5,14). Numai pe cei rai si nevrednici boala ii aduce la deznadejde si pacat. Pe cei credinciosi - ca si pe Iov - ea ii incearca si le sfinteste trupul si sufletul, ca lui Lazar (Ioan 11, 1-44; Luca 16,20-22).


177. -”Fiule, in boala ta, nu fii nebagator de sama ci te roaga Domnului si El te va tamadui. Departeaza pacatul, tinde-ti miinile spre faptele cele drepte si-ti curateste inima ta de toata calcarea de lege”. Sa aduci tamiie si jertfa de pomenire din floarea tamiiei si junghie jertfe grase, pe cit te ajuta puterile. Apoi da rind doctorului, ca si pe el Domnul l-afacut; si sa nu se departeze de linga tine, fiindca si el este de trebuinta, ca uneori izbinda este in miinile lui. Ca si el se roaga Domnului ca sa-l ajute in mestesugul lui si tamaduire sa dea spre insanatosirea bolnavului. Cel ce pacatuieste fata de Ziditorul sau, sa cada in miinile doctorului! Domnul scoate leacurile din pamint si omul intelegator nu le dispretuieste. Oare nu din lemn s-a indulcit odinioara apa, pentru ca Dumnezeu sa-si vadeasca puterea Sa? Si El insusi a dat oamenilor stiinta, ca sa se preamareasca intru lucrurile Sale cele minunate. Cu acestea vindeca doctorul si alunga durerea, iar spiterul pregateste din ele alifiile sale, asa in cit lucrurile Domnului sa nu conteneasca si sanatatea poruncita de El sa siapineasca pe fata pamintului - Sirah 38, 4-15.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

BOALA

Vizualizari: 822

Id: 583

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.