Boala noastra e pururea de a ne trai trecutul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Boala noastra e pururea de a ne trai trecutul

Vedeţi, trebuie să înţelegem că a iubi, a dărui sunt verbe care se conjugă dumnezeieşte - tot­deauna la timpul prezent. Iubesc şi dăruiesc. În raport cu aceste verbe, nu există trecut şi nici viitor. Boala noastră e pururea de a ne trăi trecutul. Noi... perioada aceea de aur a Bisericii... Am mai avut noi o epocă de aur şi de acolo ni se trag mai toate. Neatenţia în a zidi eshatologic, în viziunea mântuirii, toate dăruirile şi toate iubirile noastre, asta este ceea ce fisurează, de fapt, mesajul nostru creştin, anulând finalitatea noastră creştină şi, nu în ulti­mul rând, ştergându-ne de pe lista de pomeniri pozitive în Împărăţia lui Dumnezeu.

În Iisus Hristos, la prezent se conjugă toate şi dintr-aceea că niciodată Hristos nu stă în trecut şi nu stă nu­mai în viitor, ci stă într-un prezent continuu, care umple istoria de la un capăt la celălalt - dacă la celălalt capăt ar exista un capăt -, dovedind prin aceasta tuturor că actul iubirii şi actul dăruirii nu sunt acte segmenţiale.

(Preot Conf. Dr. Constantin Necula, Creștinism de vacanță, Editura Agnos, Sibiu, 2011, pp. 14-15)

Categoria: Articole

Cautare:

Boala noastra e pururea de a ne trai trecutul

Vizualizari: 447

Id: 12983

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.