Bogat este cel ce Il are pe Dumnezeu!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Bogat este cel ce Il are pe Dumnezeu!

Cel mai necăjit sărac, care nu are vreo avere pământească, dar care Îi slujește lui Dumnezeu, de multe ori se arată mai bogat decât cei mai bogați oameni din lume. Cu harul lui Dumnezeu, cu curăția inimii, cu dragostea și compasiunea pentru cei mai flămânzi și necăjiți, cu acestea este el bogat, dar mai întâi de toate cu dragostea fierbinte față de Dumnezeu Mântuitorul.

La Dumnezeu totul este posibil. Lui Dumnezeu Îi este cu putință să lipsească de bunurile duhovnicești pe cei nemiloși și aspri. El poate să dea cea mai mare bucurie săracilor nenorociți și nefericiți, care mor de foame.

(Sfântul Luca al Crimeei, Predici, Editura Sophia, București, 2010, pp. 339-340)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Bogat este cel ce Il are pe Dumnezeu!

Vizualizari: 363

Id: 8933

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.