Bogatia saracului Lazar

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Bogatia saracului Lazar

Bogatul, nemilostiv aici pe pământ, ajunge milog dincolo, în ceruri. Cere ceea ce n-a ştiut a dăruiască: fie-ţi milă de mine! Iată, ce frumos imn închină Sfântul Ioan Gură de Aur, milosteniei: este o artă şi încă una din cele mai bune. Dacă orice artă este utilă omenirii, nimic nu este mai util ca milostenia. Nicio altă artă nu ne pregăteşte înălţarea, nu ne ţese veşminte, nu ne înalţă case din nămol, precum milostenia! Ea nu ne smulge din mâinile morţii, ea ne procură gloria vieţii viitoare şi ne clădeşte locuinţe cereşti. Milostenia nu permite de asemenea, să se stingă candelele noastre. Ea ne justifică şi ne face mai albi ca zăpada.

(Pr. Sever Negrescu, Fărămituri de cuvinte, Editura Doxologia, Iaşi, 2011, p. 160)

Categoria: Articole

Cautare:

Bogatia saracului Lazar

Vizualizari: 315

Id: 15066

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.