Botezul la varsta adulta este dovada regasirii lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Botezul la varsta adulta este dovada regasirii lui Dumnezeu

Credinţa este cea care trebuie să conducă la botez. Când spui „simt nevoia să mă botez”, arăţi de fapt o credinţă exprimată în această nevoie, o credinţă pe care n-o poţi determina şi clarifica; dar ea e credinţă. Din moment ce omul simte o nevoie, nevoia de a se apropia de botez, această nevoie exprimă o credinţă a sa confuză, poate inconştientă. Şi atunci, eu cred că e bine să întâlniţi un om duhovnicesc, să staţi de vorbă, să mai citiţi câte ceva şi totuşi să vă apropiaţi de botez în toată cunoştinţa şi în toată credinţa. Contează enorm credinţa cu care ne apropiem de botez. 

Faceţi-o însă cu toată responsabilitatea, nu grăbiţi botezul, nu-l bagatelizaţi. E un act unic şi cel mai mare din viaţa noastră. De aceea, trebuie făcut cu toată seriozitatea. (ÎPS Serafim Joantă)

(Duhovnici români în dialog cu tinerii, Editura Bizantină, București, pp. 175-176)

Categoria: Articole

Cautare:

Botezul la varsta adulta este dovada regasirii lui Dumnezeu

Vizualizari: 362

Id: 5701

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.