Bucurie duhovniceasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Bucurie duhovniceasca

Eu sunt pentru o veselie, pentru o bucurie duhovnicească! Mie nu mi-e frică că cineva care se bucură nu poate să fie cu Dumnezeu. Sunt exagerări toate afirmațiile acestea: că nu trebuie să râzi, că nu trebuie să zâmbești. Uite că și Dumnezeu zâmbește într-un anumit fel. Gândiți-vă la faptul că, într-o anumită traducere a psalmului 20, se spune: l-ai umplut cu zâmbetul feței tale, l-ai umplut de veselie. Pe cine? Pe împărat. Nouă, dacă suntem împărați peste patimi, Dumnezeu ne zâmbește - este o modalitate de exprimare a bucuriei lui Dumnezeu. Sunt exagerări toate lucrurile acelea care pun accentul pe plâns, care pun accentul pe lacrimi, care pun accentul pe întristare. Să știți că există o pocăință cu bucurie.

(Părintele Teofil Părăian, Rugăciunea, pelerinaj către cer, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 42)

Categoria: Articole

Cautare:

Bucurie duhovniceasca

Vizualizari: 551

Id: 20839

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.