Cadelnita – arma a preotului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cadelnita – arma a preotului

Cădelniţa cu cărbuni şi tămâie e o armă puternică în mâinile mele; este semnul harului pe care mi l-a dat Dumnezeu, al puterii şi autorităţii de a mă ruga pentru oamenii din toată lumea, mai cu seamă pentru cei ce fac parte din sfânta, soborniceasca şi apostoleasca Biserică; este semnul harului înflăcărat, arzător, bine-mirositor al Sfântului Duh, care respiră în toate inimile credincioase şi pregătite spre a-l primi; este focul şi bună-mireasma sfinţeniei Lui şi al tuturor darurilor harului. Dar slujeşte şi ca preînchipuire a Maicii Domnului care a purtat în pântecele Său cărbunele arzând al Dumnezeirii.

(Sfântul Ioan de Kronștadt, Liturghia – cerul pe pământ, Editura Deisis, 2002, p. 290)

Categoria: Articole

Cautare:

Cadelnita – arma a preotului

Vizualizari: 488

Id: 23140

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.