Caderile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Caderile

Căderile noastre în mânie şi în celelalte fapte ale patimilor ne arată mândria duhovnicească avută înainte şi, fără să vrem, ne smeresc. Dacă ne vom strădui să distrugem această rădăcină, mlădiţele de la sine se vor veşteji.

Trebuie să avem parte de multe încercări până să ne cunoaştem neputinţa cu adevărat şi să ne smerim. Şi acest lucru nu se dobândeşte în puţin timp, ci de-a lungul vremii. Chiar căderile noastre înfrânează aroganţa noastră şi, fără să vrem, ne smeresc. Iar înaintea lui Dumnezeu este mai bun un păcătos care se pocăieşte decât un drept care se mândreşte.

Cel ce cade şi se ridică, cel ce se căieşte şi se smereşte este mai bun decât cel ce nu cade şi nu se căieşte şi nu se smereşte; din lupte învăţăm arta războiului.

(Ne vorbesc Stareții de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, 2007, pp. 127-128)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Caderile

Vizualizari: 219

Id: 17775

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.