Calea lui Dumnezeu este crucea de fiecare zi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Calea lui Dumnezeu este crucea de fiecare zi

Calea lui Dumnezeu este crucea de fiecare zi. Că nimeni nu s-a suit la ceruri cu răsfăţul. Că ştim bine, unde duce calea răsfăţului. Pe cel ce din toată inima s-a dat lui Dumnezeu niciodată Dumnezeu nu-l scuteşte de grijă. Aceasta este a suferi pentru adevăr. Şi din faptul că-i trimite Dumnezeu necazuri, cunoaşte omul că se îngrijeşte Dumnezeu de el.

Pe cei care petrec întru ispite, nu-i lasă Providenţa să cadă în mâinile vrăjmaşilor. Mai cu seamă, dacă sărută ei picioarele fraţilor, dacă acoperă vina lor şi o ascund, ca pe o vină proprie. Cel ce voieşte şi doreşte să fie lipsit de griji în lumea aceasta, şi în acelaşi timp să petreacă întru virtute, acela nu urmează cărarea aceasta. Căci drepţii nu se învoiesc spre fapte bune, numai cu voia lor, ci şi cu voia lor ajung în lupte mari, din pricina ispitelor, ca să li se pună răbdarea lor la încercare. Că un suflet cu frică de Dumnezeu nu se teme de nicio păgubire trupească. Pentru că un asemenea suflet nădăjduieşte întru Domnul de acum şi până în veac. AMIN.

(Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 41)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Calea lui Dumnezeu este crucea de fiecare zi

Vizualizari: 441

Id: 10129

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.