CALENDARISTII

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CALENDARISTII


CALENDARISTII


244. -”Calendaristii sau stilistii n-au greseli dogmatice, morale sau de cult, deci sint ortodocsi. Gresala lor consta in despartirea schismatica de biserica, pe ridicolul motiv ca s-a indreptat calendarul si se fac slujbe cu 13 zile mai inainte. Daca vine la spovedanie un credincios, care din neputinta este calendarist, el trebuie lamurit si primit la spovedanie. Daca vine un cleric, mai ales dintre cei certati si osinditi de conducerea bisericeasca pentru imoralitate, iar el, din ambitie s-a dus la stilisti, dupa ce va fi lamurit in cele gresite de el, daca se va pocai sincer, sa fie primit la spovedanie. Insa ar fi mai bine sa fie trimis la arhiereu si sa aduca dovada de la episcopie de reprimirea lui in biserica” (V. Dogmele).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

CALENDARISTII

Vizualizari: 863

Id: 585

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.