Cand a inceput timpul?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Cand a inceput timpul?

Curgerea timpului a început odată cu mişcarea fiinţelor zidite. De aceea, este în zadar să căutăm timp înainte de Facere - cum ar veni, timp înaintea timpului.

Căci dacă nu ar fi mişcarea făpturii duhovniceşti şi a celei trupeşti, adică trecerea din trecut prin prezent în viitor, n-ar mai fi nici un timp.

Aşadar mai drept este să spunem că timpul a început odată cu făptura decât că făptura a început odată cu timpul – însă amândouă sunt de la Dumnezeu, „pentru că de la El şi prin El sunt toate” (Romani 11, 36).

(Cuviosul Bonifatie de la Teofania, Bucuria de a fi ortodox, Editura Sophia, Bucureşti, 2011, p. 111)

Categoria: Articole

Cautare:

Cand a inceput timpul?

Vizualizari: 678

Id: 23292

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.