Cand punem vointa noastra in slujba voii lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand punem vointa noastra in slujba voii lui Dumnezeu

În prima perioadă a vieţii de dincolo de mormânt, sufletele, în Rai ca şi în iad, rămân în unire, în legătură şi în comuniune cu cei vii ce sunt pe Pă­mânt. Ele îşi amintesc de cei ce le erau scumpi pe Pământ şi-i iubeau. Cu toate acestea, cei ce au avut ură pentru aproapele lor, şi care nu s-au vindecat de acest rău, continuă a urî şi dincolo de mormânt, în gheenă, unde nu este iubire.

Voinţa este o putere care conduce toată lucrarea sufletului. Scopul de căpetenie al acestei activităţi este de a îndrepta lucrarea sufletului şi a puterilor sale, după cerinţele legii lui Dumnezeu şi ale conştiinţei, spre împlinirea voinţei lui Dumnezeu.

Faptele voinţei pot fi conforme sau neconforme legii lui Dumnezeu şi a conştiinţei. Această conformitate sau neconformitate, începută pe Pământ, se trans­formă dincolo de mormânt, ori într-o identitate deplină cu voinţa lui Dumnezeu, ori într-o unire cu vrăjmaşul adevărului, în duşmănie către Dumnezeu.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 346-347)

Categoria: Articole

Cautare:

Cand punem vointa noastra in slujba voii lui Dumnezeu

Vizualizari: 374

Id: 4773

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.