Cand se aprinde dragostea, toate celelalte trec deja pe locul al doilea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand se aprinde dragostea, toate celelalte trec deja pe locul al doilea

Specificitatea şi toată puterea vederii dra­gostei constă tocmai în aceea că prin dragoste parcă ne-am atinge de frumuseţea ascunsă şi nemanifestată din om; nu ne putem desprinde de ea - am vrea să fim întotdeauna şi întru totul cu omul drag. Când se aprinde dragostea, toate celelalte trec deja pe locul al doilea - un singur lucru este atunci important şi drag: a fi cu cel iubit, şi tot ce ne desparte sau ne îndepărtează de el ne mânie. Bineînţeles, în aceste trăiri ale dragostei nu este încă intrare în nemărginirea rea­lă (de câte ori nu se stinge în inima omului fo­cul dragostei!), dar în ele se descoperă perspec­tiva nemărginirii. Prin ele păşim cumva în sfera existenţei veşnice, pline de lumină şi de viaţă - şi în afara acesteia totul pare palid şi inutil. Su­fletul care a gustat măcar odată din acest pahar păstrează pentru totdeauna trăirea acestei înăl­ţări, trăirea puterii ei transfiguratoare, creatoare. (Protoiereul Vasilie Zenkovskii)

(Cum să întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înțelepte pentru soț și soție de la sfinți și mari duhovnici, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2011, pp. 72-73)

Categoria: Articole

Cautare:

Cand se aprinde dragostea, toate celelalte trec deja pe locul al doilea

Vizualizari: 313

Id: 15753

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.