Cand se arata, mai ales, intelepciunea si puterea lui Dumnezeu?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand se arata, mai ales, intelepciunea si puterea lui Dumnezeu?

Întru necaz m-ai scos la loc larg, nu a zis făcut-ai să treacă necazul, nici mi-ai ridicat ispitele, ci le-ai lăsat să stea, dar m-ai scos pe mine la lărgime. Se arată aici înţelepciunea şi puterea lui Dumnezeu, nu numai când ne izbăveşte de necazuri, ci când ne dă şi uşurinţă în a le răbda, atunci când ele persistă. Aceasta arată şi puterea lui Dumnezeu şi îi face şi pe cei căzuţi în necazuri mai înţelepţi, când Dumnezeu pe de o parte dă o lărgime prin care se mângâie sufletul întristat, iar pe de altă parte, necazul, fără să se dezlege, ţine din scurt sufletul leneş şi îl slobozeşte din toată împuţinarea care vine din trândăvie.

(Sfântul Ioan Gură de AurOmilii la Psalmi, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 31)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cand se arata, mai ales, intelepciunea si puterea lui Dumnezeu?

Vizualizari: 326

Id: 14495

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.