Cand simti ca ti-e mai greu, cheama-L in ajutor!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand simti ca ti-e mai greu, cheama-L in ajutor!

Dacă, la început, omul se lasă pradă unui cerc vicios de gânduri aducătoare de moarte, iar mai apoi, insuflat de cuvântul lui Hristos, dobândeşte gânduri unele mai adânci decât altele, atunci de la credinţă, ajunge la o credinţă mai mare, de la nădejde – la o mai nestrămutată nădejde, de la har – la o mai bogată revărsare a harului şi de la dragostea de Dumnezeu – la o mai mare plinătate a dragostei.

„Ştim”, ne spune Apostolul Pavel, „că acelora ce iubesc pre Dumnezeu, toate li se lucrează spre bine” (Romani 8, 28). Cu adevărat, această întoarcere în sine şi descoperire a inimii sunt lucrarea harului dumnezeiesc.

Iar când omul ia seamă la chemarea Domnului şi împreună-lucrează cu harul care i-a fost dăruit, acest har îi pătrunde şi îi întăreşte întreaga făptură.

(Arhimandrit Zaharia Zaharou, Omul cel tainic al inimii, Editura Basilica, București, pp. 16-17)

Categoria: Articole

Cautare:

Cand simti ca ti-e mai greu, cheama-L in ajutor!

Vizualizari: 354

Id: 5226

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.