Cand traiesti pe Pamant intru Hristos, in bucuria lui Hristos vei trai si vesnicia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand traiesti pe Pamant intru Hristos, in bucuria lui Hristos vei trai si vesnicia

Rog dragostea voastră, a tuturor, binecuvântaţii lui Hristos şi părtaşii Raiului, sârguiţi-vă a plăcea lui Hristos, Cel ce v-a făcut pe voi ostaşi, ca nu cumva vreunul din voi să se arunce afară, ca unul ce a fost nebăgător de seamă şi s-a lenevit! Câţi, cu darul lui Hristos, sub jug vă aflaţi, luaţi aminte să nu faceţi voile trupului, ca nu fără de răspuns să ne aflăm la înfricoşatul divan, unde se va face răsplătirea fiecăruia, ori bine de a lucrat, ori rău.

Şi vai mie atunci, că fără de îndrăzneală voi sta înainte, şi ce voi face în ceasul netrecutei nevoi? Fericiţi sunt câţi vor sta atunci cu îndrăzneală înaintea Judecătorului şi vor lua sfânta plată din mâna Domnului! Şi vai de cei ce se vor ruşina pentru prea mic şi de nimic lucru! Deci ce zic? Ce fel de răspuns va fi celui prihănit pentru iubirea de slavă, sau pentru obrăznicie, sau pentru neascultare, sau pentru nesupunere, sau pentru lăcomia pântecelui, sau pentru îndrăzneală, sau pentru multa vorbire, sau pentru mândrie, sau pentru stăpânire, sau pentru trufie, sau pentru zavistie, sau pentru împotrivire, sau pentru iuţime, sau pentru ocară, sau pentru clevetire? Ce răspuns va avea cel ce pentru acestea prea mici va fi prihănit? Ce câştig şi ce dulceaţă îţi vine din acestea? Şi ce greutate este a te păzi de acestea?

(Sfântul Efrem SirulCuvinte și învățături. Volumul 1, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 91)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cand traiesti pe Pamant intru Hristos, in bucuria lui Hristos vei trai si vesnicia

Vizualizari: 466

Id: 8622

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.