CAPITOLUL 60 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 60 :: Limonariu

FAPTA MINUNATA A UNEI CALUGARITE PRIN CARE A FACUT CALUGAR PE UN ADORATOR AL EI

Pe cand eram la Alexandria un barbat iubitor de Dumnezeu ne-a povestit istorioara aceasta:

O calugarita sihastrea in casa sa si se ingrijea de mantuirea sufletului ei, in post, rugaciuni, privegheri si milostenii. Dar diavolul care se lupta necontenit cu neamul omenesc, n-a rabdat virtutiile acestea ale fecioarei ci a incercat sa arunce in ea un praf. A facut ca un tanar sa se indragosteasca puternic de ea. tanarul statea toata ziua in fata casei ei. Cand voia calugarita sa iasa afara si sa se duca la biserica spre a se ruga, tanarul nu-i dadea pace: o intreba de vorba, o supara, asa cum obisnuiesc sa faca indragostiti, incat calugarita a fost nevoita, din pricina supararilor ce i le facea tanarul, sa numai iasa din casa. Intr-o zi, a trimis calugarita pe slujnica sa la tanar sa-i spuna: "Vino ca te cheama stapana mea!" Tanarul s-a dus la ea bucurandu-se ca unul care credea ca si-a atins scopul. Calugarita statea la razboiul ei de tesut si i-a spus tanarului:

- Sezi!

Dupa ce s-a asezat i-a spus:

- Spune-mi te rog tanarule, pentru ce nu-mi dai pace si nu ma lasi sa ies din casa mea?

- E drept, domnita, i-a raspuns tanarul, dar imi esti tare draga. Cand te vad ma aprind.

- Ce frumusete ai gasit la mine ca sa ma iubesti atat de mult? l-a intrebat ea.

- Ochii tai m-au scos din minti, a raspuns el.

Calugarita cand a auzit ca ochii ei l-au scos din minti pe tanar, a luat suveica si si-a scos cei doi ochii ai ei. Cand tanarul a vazut ca din pricina lui si-a scos ochii calugarita, lovit de durere a plecat la Schit si a ajuns si el monah incercat.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.