Care este fapta de capatai a smereniei?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Care este fapta de capatai a smereniei?

Smerenia este a se socoti cineva pe sine înaintea lui Dumnezeu că este păcătos şi că nu face nimic bun. Iar fapta smereniei este tăcerea, şi a nu se măsura pe sine în ceva şi a nu se sfădi, şi supunerea, şi a căuta cu privirea în jos, şi a avea ochii morţi, şi a se păzi pe sine de minciună, şi a nu se lăsa prins în vorbire deşartă, şi a nu se împotrivi celui mai mare, şi a nu voi să se impună cuvântul său, şi a răbda defăimarea, şi a urî odihna, şi a se sili pe sine la osteneală, şi a nu supăra pe cineva. Îngrijeşte-te, deci, frate, să împlineşti acestea întocmai, ca să nu se facă sufletul tău locaş a toată patima şi să nu sfârşeşti viaţa ta fără rod pentru vecii vecilor. Amin. (Sfântul Isaia Pustnicul)

(Cuvinte de la Sfinții Părinți, Editura Epicopiei Romanului, Bacău, 1998, p. 100)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Care este fapta de capatai a smereniei?

Vizualizari: 558

Id: 12553

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.