Care este telul pocaintei si al credintei in Evanghelie?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Care este telul pocaintei si al credintei in Evanghelie?

Zice Domnul: Pocăiţi-vă şi credeţi în Evanghelie. Adevărata pocăinţă nu înseamnă doar a te căi pentru păcatele făptuite, ci a-ţi întoarce desăvârşit sufletul propriu de la întuneric la lumină, de la pământ la cer, de la sine la Dumnezeu.

Pocăinţa fără această întoarcere desăvârşită nu este altceva decât o joacă cu Dumnezeu şi cu sufletul propriu. Iar cu Dumnezeu nu te poţi juca. El miluieşte pe cel ce se pocăieşte, dar loveşte cu mână grea pe cel ce nu se căieşte sincer şi desăvârşit. Iar când El răneşte, rana este adâncă şi nimeni nu o poate tămădui în afară de El Însuşi.

Care este ţelul pocăinţei şi al credinţei în Evanghelie ne vor arăta aceste două cuvinte din Sfânta Scriptură. Ce este omul? Eu sunt vierme, iar nu om, a zis Proorocul David. Ce trebuie să fie omul? Dumnezei sunteţi şi fii ai lui Dumnezeu – acest cuvânt a fost rostit de chiar gura Mântuitorului Hristos. A transforma viermele în dumnezeu şi fiu al lui Dumnezeu – acesta este ţelul pocăinţei şi al credinţei în Evanghelie.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Suta de capete de la Liubostinia, Editura Sophia, 2009, pp. 11-12)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Care este telul pocaintei si al credintei in Evanghelie?

Vizualizari: 504

Id: 10705

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.