Casatoria reprezinta o Taina asemanatoare Euharistiei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Casatoria reprezinta o Taina asemanatoare Euharistiei

Căsătoria trupească reprezintă o Taină asemănătoare Euharistiei, împărtășirii credincioșilor. În ce sens? În acela că în Euharistie, prin puterea lui Dumnezeu, prin minunea credinței care unește și a iubirii pe care o au unul pentru celălalt, creștinul și Hristos devin una. Și în căsnicie, datorită credinței pe care o au unul pentru celălalt, doi oameni depășesc orice dezbinare și devin o singură ființă, o singură personalitate în două persoane. Aceasta reprezintă în același timp deplinătatea căsătoriei duhovnicesc-sufletesc-trupești și deplinătatea castității: când doi oameni se raportează unul la celălalt ca la ceva sfânt și prefac toate relații lor, inclusiv cele trupești, în Taină, în ceva care depășește pământul și se înalță în veșnicie. (Mitropolitul Antonie al Surojului)

Categoria: Articole

Cautare:

Casatoria reprezinta o Taina asemanatoare Euharistiei

Vizualizari: 303

Id: 18753

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.