Cat dureaza spovedania?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cat dureaza spovedania?

Aşadar, te-ai hotărât să-ţi spove­deşti în căinţă păcatele tale, doar pro­priile păcate! De cât timp este nevoie pentru o astfel de spovedanie auten­tică? Gândeşte-te la faptul că într-un minut poţi să spui exact 150 de cu­vinte. Şi tu ai să spovedeşti două-trei păcate. De câte cuvinte ai nevoie ca să le mărturiseşti? Nu sunt de ajuns zece-douăzeci de cuvinte? Să spu­nem treizeci-patruzeci de cuvinte? Să fim mai îngăduitori şi să zicem 150. Nu-ţi sunt de ajuns 150 de cuvinte ca să-ţi mărturiseşti două-trei păcate? Da! Spovedania autentică, marcată de pocăinţă, durează un minut. „Vor­ba multă, sărăcia omului”, spune un proverb. Multa vorbire te trădează că eşti lipsit de pocăinţă, că nu te spove­deşti sincer.

Aceasta nu înseamnă că atunci când mergi la scaunul de spoveda­nie trebuie să stai un minut, să ţi se citească rugăciunea, să te scoli şi să pleci. Nu! Pentru că altceva este măr­turisirea păcatelor şi altceva discuţia duhovnicească şi îndrumarea pe care o primeşti de la duhovnic. Preotul îşi va arăta disponibilitatea să discute cu tine şi să te sfătuiască, bineînţeles, da­ că eşti receptiv.

(Arhimandrit Vasilios Bacoianis, Duhovnicul și spovedania, traducere de preot Victor Manolache, Editura de Suflet, București, 2012, pp. 46-47)

Categoria: Articole

Cautare:

Cat dureaza spovedania?

Vizualizari: 436

Id: 10607

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.