Cat este de important sa ne lasam cu totul in voia lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cat este de important sa ne lasam cu totul in voia lui Dumnezeu

Cât este de important să ne lăsăm cu totul în voia lui Dumnezeu, crezând cu tărie în Pronia Lui Dumnezeiască care pe toate le face spre bine. De acest Paşti m-a mângâiat vizita a doi călugări care au locuit la noi cândva şi care mai târziu au fost transferaţi în Petersburg. Tânjesc după mănăstirea Optina. Drumul este scump pentru puţinele surse băneşti pe care le au; n-ar avea cum să vină prea des. Aceştia cârteau zicând: „Iată că bani nu avem, însă dacă am avea mai mulţi am vizita deseori sfânta mănăstire Optina". Iar eu le-am răspuns la acestea: „Dacă aţi fi avut mulți bani, credeţi-mă, n-aţi mai fi venit niciodată pe la noi". Oamenii bogați deseori uită acel „singur lucru de trebuinţă", petrecându-şi tot timpul în satisfacerea mofturilor lor. (Sfântul Cuvios Varsanufie de la Optina).

În zadar gândeşti că bogăţia, prisosinţa sau măcar suficiența materială ţi-ar fi fost de folos sau spre liniştire. Bogaţii mai mult se neliniştesc decât cei săraci sau neîndestulaţi. Sărăcia şi neîndestularea sunt ­mai aproape de smerenie şi de mântuire, dar numai în cazul în care omul nu deznădăjduieşte, ci cu credinţă şi nădejde se încrede în multîndurata Pronie a lui Dumnezeu. Dacă până acum ne-a hrănit Dumnezeu, atunci şi de acum încolo are putere să o facă...(Sfântul Cuvios Ambrozie de la Optina).

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 42)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cat este de important sa ne lasam cu totul in voia lui Dumnezeu

Vizualizari: 245

Id: 14552

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.