Ce e mai scump ca viata?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce e mai scump ca viata?

Să trăiască vor toți! Ce e mai scump ca viața? Viața le este dragă tuturor. Dar viața, de la Cine este? De la Singurul Dumnezeu! Dar de murit, vrea cineva să moară, vrea cineva să se chinuie veșnic sau nu vrea? O, nu, nu, uneori un singur ceas de suferințe pare cu neputință de îndurat! Și atunci, cât de cumplit trebuie să fie a te chinui pe vecie! Iar în viața veșnică duc credința, dreptatea, pocăința, virtutea, lepădarea de sine, omorârea patimilor.

Dar de trăit, de trăit veșnic, vrea omul? Cum să nu vrea! Așadar, pocăiește-te fără întârziere și te îndreaptă, cheamă-L într-ajutor pe Domnul Dumnezeu - El este aproape de noi ca mama de sugarul ei.

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Despre tulburările lumii de astăzi, Editura Sophia, București, 2011, pp. 66-67)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ce e mai scump ca viata?

Vizualizari: 431

Id: 6544

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.