Ce este crestinismul?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce este crestinismul?

Mulți consideră creștinismul drept una din numeroasele filosofii și religii cunoscute încă din antichitate; creștinismul însă nu este o filosofie. Filosofia propune un sistem de gândire care, în cele mai multe cazuri, nu are nici o relație cu viața. Principala distincție dintre filosofie și creștinism rezidă în aceea că, în timp ce filosofia este rod al gândirii umane, creștinismul nu e o descoperire omenească, ci este Revelația lui Dumnezeu făcută omului. (...)

Dumnezeu nu este un „Tu” absolut, ci o Ființă Vie aflată în comuniune organică cu omul. Creștinismul nici nu proiectează problemele omului în viitor, nici nu așteaptă bucuriile împărăției cerurilor de dincolo de istorie, următoare sfârșitului timpurilor. În creștinism, viitorul e trăit în prezent, iar împărăția cerurilor începe din viața aceasta.

(Mitropolit Hierotheos Vlachos, Psihoterapia ortodoxă: știința sfinților părinți, traducere de Irina Luminița Niculescu, Editura Învierea, Arhiepiscopia Timișoarei, 1998, pp. 29, 31)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce este crestinismul?

Vizualizari: 463

Id: 19306

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.