Ce inseamna indreptatirea de sine?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Ce inseamna indreptatirea de sine?

- Cum trebuie să înţelegem cuvintele „nu te îndreptăţi”?

- Să nu te îndreptăţeşti când din întâmplare ţi se spune ceva urât, când unii cugetă cum vor ei despre tine; fie că cugetă bine, fie că cugetă rău, să nu te deranjezi. Într-adevăr, „să nu te îndreptăţeşti” este o virtute destul de grea şi complicată.

Totdeauna cel ce se îndreptăţeşte (pentru a face o impresie bună celorlalţi) nu are smerenie. Pentru că, a mă îndreptăţi pe mine ca să fac o impresie bună înseamnă a tremura să nu mă judece, să nu gândească şi să nu spună ceva rău despre mine. Nu este aşa? Iată, din pricina asta ne îndreptăţim.

(O viață de jertfă - Mărturisirile Cuviosului stareț Samson Esper, Traducere de Severin Alexandru, Editura Egumenița, Galați, 2010, p. 47)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna indreptatirea de sine?

Vizualizari: 592

Id: 10014

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.