Ce lectie vitala ne ofera istoria?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce lectie vitala ne ofera istoria?

Şi nu o dată repeta: „Ţineţi cu tărie Ortodoxia... Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: «Vai de cei ce trăiesc!» — înainte de venirea lăcustelor”.

„Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele şi dă lecţii de morală întregii lumi.” Viaţa socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar principalul este: „A fost dimineaţă, a fost seară, ziua întâi”.

„Va veni ziua rugăciunilor”, îi învăţa Stareţul pe fiii săi duhovniceşti. „În timp ce lucrezi, spune rugăciunea lui Iisus: mai întâi cu buzele, apoi cu mintea, apoi ea singură trece în inimă.” Şi le dădea o rugăciune compusă de el însuşi, pe care le poruncea să o înveţe pe de rost: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Care vei veni să judeci viii şi morţii, miluieşte-ne pe noi, păcătoşii, iartă căderile noastre în păcat din această viaţă şi ne acoperă pe noi de faţa antihristului în pustia tainică a mântuirii Tale”. Şi observa: „Cele mai grele dureri ale noastre sunt asemenea înţepăturilor insectelor în comparaţie cu durerile veacului ce va să fie.”

 

(Starețul Nectarie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 77)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce lectie vitala ne ofera istoria?

Vizualizari: 518

Id: 15517

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.