Ce ne aduce credinta?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce ne aduce credinta?

Dumnezeu-Ziditorul nu a creat lumea aşa cum fac oamenii. Oamenii creează ceva din altceva, adică fac un lucru dintr-o materie deja existentă; şi chiar şi aceasta o fac cu osteneală. Dumnezeu însă a creat această lume, adică cerul, pământul şi toate cele ale lor, din nimic şi fără de osteneală, doar cu voinţa şi cu cuvântul. El a zis şi s-au făcut, El a poruncit şi s-au zidit. Această lucrare arată puterea atotstăpânitoare a lui Dumnezeu. Mintea noastră, care ne spune că din nimic nu se poate crea ceva, nu poate înţelege cum a fost săvârşită din nimic alcătuirea măreaţă a acestei lumi. Dar credinţa completează lipsurile raţiunii şi o convinge să recunoască aceasta: că Dumnezeu poate să facă orice, pentru că este Atotputernic. „Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă" (Luca 1: 37). „Prin credinţă înţelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd'' (Evr. 11: 3).

(Sfântul Tihon din Zadonsk, Comoară duhovnicească, din lume adunată, Editura Egumenița, Galați, 2008, p. 5)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce ne aduce credinta?

Vizualizari: 468

Id: 22505

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.