Ce se va intampla cu acei oameni care nu L-au primit pe Mantuitorul?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce se va intampla cu acei oameni care nu L-au primit pe Mantuitorul?

E adevărat, nu toţi L-au acceptat pe Dumnezeiescul Prunc. Cândva, am citit o scrisoare a unui rabin care s-a pocăit şi a cercetat Sfânta Scriptură şi pasajele ei mesianice. În Biblie se spunea unde trebuie să se nască Mesia. El a aflat că în decusul a 2000 de ani poporul evreu a avut prooroci, a avut altare şi temple. Iar acum ei n-au nici prooroci, nici altare şi nici temple. Deja de 2000 de ani poporul evreu este dezorientat. A mai aflat şi faptul că Mesia este Dumnezeul nostru, Iisus Hristos, Dumnezeul întrupat, cu toate că poporul iudeu până în acest moment aşteaptă, de la o zi la alta, venirea lui Mesia. Ei aşteaptă naşterea Lui. El însă S-a născut. Şi acest rabin a recunoscut: “Noi L-am ucis pe Mesia!” L-au omorât pe Hristos Mântuitorul. Oamenii care L-au aşteptat 5587 de ani nu L-au recunoscut.

Aici ar trebui să ne amintim de preacinstitul Patriarh Ever. El a trăit pe vremea în care oamenii ridicau Turnul Babel, însă n-a luat parte la această necinste. Neamul său a fost înştiinţat de sosirea lui Mesia. Evreii au luat naştere de la acest patriarh. Începând cu proorocul David, toţi oamenii acestui neam au aşteptat naşterea lui Mesia. Dar în orbirea sa, poporul evreu nu L-a primit şi L-a predat morţii pe cruce. Dumnezeu a spus: Dacă va veni un altul în numele său, pe acela îl veţi primi (Ioan 5, 43).

 

(Îndrumar creştin pentru vremurile de azi: convorbiri cu Părintele Ambrozie (Iurasov), vol. 2, Editura Sophia, 2009, p. 58)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Ce se va intampla cu acei oameni care nu L-au primit pe Mantuitorul?

Vizualizari: 346

Id: 20455

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.