Ce urăm de zilele sfinților?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce urăm de zilele sfinților?

Sunt mesaje în ultima vreme, de altfel bine intenționate din partea unor prieteni, legate de sfântul pomenit intr-o anumită zi de tipul: Să vă dea sfântul fericire, prosperitate, împlinirea dorințelor…

Dar să nu uităm că pentru noi creștinii scopul acestei vieți nu este să rămânem în ea, este ca o punte viața aceasta, ori pe punte nu are rost are rost să-ti faci casă. Puntea este facută ca să o treci și sfinții știu lucrul acesta.

Adică sfântul te ajută să te pregatești pentru trecerea spre dincolo, te ajutâ sa-ți asumi modelul, prototipul vieții veșnice care este Hristos.

Scopul este sa ne pregatim pentru viața vesnică nu pentru ceea ce este aici. Asta nu inseamnă ca sfântul te impiedică să ai prosperitate aici sau implinirea dorințelor... dar acestea sunt secundare, terțiare, trec pe alt plan.

Nu atât dorințele noastre lumești sunt esențiale sau prosperitatea de aici ci faptul ca ne pregatim, cât de bine ne pregatim, cât de bine suntem instruiti ca sa putem sa trecem dincolo.

Aceasta este de fapt ideea sarbatorii unui sfânt: de a intra in modelul sfântului respectiv, de a ne inspira din el, de a ne ajuta sa ne asumam marele model pe care l-au avut de fapt toți sfintii, modelul lui Hristos. Acesta este de fapt scopul pomenirii sfintilor.

Și nu ca Dumnezeu ar vrea sa fim tristi, nu … , ne binecuvânteaza Dumenzeu, bucuriile, veseliile, petrecerile dar important intr-o zi de sarbatoare este sa luam modelul sfantului in a-L intrupa de Dumnezeu venit in trup de om adică pe Hristos.

Comentariu: ok. și dacă nu o să fim pregatiți sa trecem puntea... cum se va întâmpla?

Re: Este deajuns să încercăm iar straduința noastra va fi răsplătită de catre Dumnezeu ca și cum am fi implinit toată dreptatea. Cand copilul iși ajută parintele în grădină de fapt dă cu sapa mai mult în castraveți decât pe lângă insă părintele îl va chema la strânsul roadelor ca și cum ar fi muncit împreună cot la cot.

Extras din fragment video, pagina facebook Claudiu Raducu, link: https://www.facebook.com/claudiu.raducu1/videos/10216221168655271/

Categoria: Articole

Cuvinte cheie: urare de sarbatori, urare de sfantul, urare ziua onomastica

Cautare:

Ce urăm de zilele sfinților?

Vizualizari: 3604

Id: 27686

Imagine:

Articolele urmatoare
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.