Ce vrei sa fii, musca sau albina?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce vrei sa fii, musca sau albina?

Câtă organizare au albinele în stup! Ce orânduială perfectă! Dacă noi, amărâţii de pământeni, ne-am organiza ca albinele, am avea o perfectă orânduială în societate!

Îmi vine acum în minte o întâmplare din Pateric, în care un frate a venit la un sihastru iscusit şi, printre altele, a adus vorba că el nu vede decât rău în lume şi ce să facă pentru a se mântui de această ispită. Sihastrul i-a spus:

A venit dintr-o lature o muscă şi a fost întrebată ce a văzut pe cale. A răspuns că a văzut numai murdării peste tot, pe câmp, prin grajduri, prin coteţe… Atunci a venit dintr-o lature o albină şi a fost întrebată ce a văzut pe cale. A răspuns şi ea că a văzut numai flori şi miresme, copaci, pajişti luminoase, soare şi lumină! Culegem nectarul şi mierea cea dulce cu care înveselim viaţa oamenilor!

Atunci sihastrul l-a întrebat: Ce vrei să fii? Muscă sau albină?

Atunci fratele înţelegând a plecat la chilie întru ale sale folosindu-se de cuvintele sihastrului.

(PS Calinic Argatu - Episcop al Argeşului şi Muscelului, Veşnicia de zi cu zi, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2006, p. 41)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce vrei sa fii, musca sau albina?

Vizualizari: 376

Id: 9179

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.