Cea mai scurta carare catre smerenie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cea mai scurta carare catre smerenie

Modestia este legată, de obicei, cu cuminţenia. Cel care nu este modest şi cuminte, nu va putea fi smerit. În adâncul lui, poate fi trufaş. De aceea, smerenia este legată de obicei de o purtare exterioară corectă, de cuminţenie. Să nu faci pe dascălul cu nimeni. Nu învăţa pe nimeni. Nu da sugestii. Nu îndrepta. Nu te îndreptăţi (ca să faci impresie bună).

Iată, aceasta este cea mai scurtă cărare care duce către smerenie, către smerenia inimii. Să cred că nu sunt decât o muscă. Acela care dispreţuieşte aceste manifestări ale micşorării, nu are nici o legătură cu smerenia. Şi cel care nu are smerenie, nu are nici o nădejde de mântuire. Se poate mântui numai cu mila lui Dumnezeu.

(O viață de jertfă - Mărturisirile Cuviosului stareț Samson Esper, traducere de Severin Alexandru, Editura Egumenița, Galați, 2010, p. 58)

Categoria: Articole

Cautare:

Cea mai scurta carare catre smerenie

Vizualizari: 405

Id: 12293

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.