Cel ce are dragoste...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel ce are dragoste...

Fericit este omul care are dragostea lui Dumnezeu, că pe Dumnezeu în sine Îl poartă. „Că Dumnezeu dragoste este” (I Ioan 4, 8), şi cel ce petrece întru dragoste, întru Dumnezeu petrece. Cel ce are dragoste, pe toate, cu ajutorul lui Dumnezeu, le biruieşte. Cel ce are dragoste nu se teme, că dragostea alungă frica afară. Cel ce are dragoste pe nimeni nu urăşte niciodată. Nu pe mic, nu pe mare, nu pe slăvit, nu pe neslăvit, nu pe sărac, nu pe bogat, ci al tuturor lepădătură se face „toate le suferă, toate le rabdă” (I Corinteni 13, 4). Cel ce are dragoste nu se înalţă asupra cuiva, nu se trufeşte, pe nimeni nu grăieşte de rău, ci, şi dinspre cei ce grăiesc de rău, se întoarce. Cel ce are dragoste nu umblă cu vicleşug, nu se poticneşte şi nici pe fratele lui nu-l împiedică. Cel ce are dragoste nu invidiază, nu zavistuieşte, nu pizmuieşte, nu se bucură de căderea altora, nu batjocoreşte pe cel ce greşeşte, ci împreună cu el se mâhneşte şi-l sprijineşte, nu trece cu vederea pe fratele aflat în nevoie, ci îl ajută şi împreună cu el moare. Cel ce are dragoste voia lui Dumnezeu face şi ucenic al Lui este, că Însuşi Bunul nostru Stăpân a zis: „Întru aceasta vă vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenici ai Mei, dacă vă înveţi iubi unii pe alţii ” (Ioan 13, 35).

(Sfântul Efrem Sirul, Cuvinte şi învăţături vol. 1, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 73)

Categoria: Articole

Cautare:

Cel ce are dragoste...

Vizualizari: 511

Id: 21744

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.