Cel ce se boteaza in Hristos, in moartea Lui se boteaza

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel ce se boteaza in Hristos, in moartea Lui se boteaza

Cunoscând aceasta, că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, ca să se nimicească trupul păcatului, pentru a nu mai fi robi ai păcatului (Rom. 6, 6). Prin urmare, învăţăm şi din aceste cuvinte că cel ce se botează în Hristos, în moartea Lui se botează, şi nu numai că se înmormântează cu Hristos, ci se şi răsădeşte împreună cu El, răstignindu-se mai întâi, ca şi din aceasta să învăţăm că, după cum cel răstignit se înstrăinează de cei vii, tot aşa şi cel care este împreună răstignit cu Hristos, întru asemănarea morţii, să se depărteze de toţi aceia care trăiesc după omul cel vechi.

(Sfântul Vasile cel Mare, Comorile pustiei, Editura Anastasia, București, 1999, p. 76)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cel ce se boteaza in Hristos, in moartea Lui se boteaza

Vizualizari: 381

Id: 14877

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.