Cel mai bun medicament impotriva durerii este cantarea impreuna cu rugaciunea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel mai bun medicament impotriva durerii este cantarea impreuna cu rugaciunea

Când omul nu înfruntă duhovniceşte suferinţa poate să se sălbăticească. Când o înfruntă însă duhovniceşte, se linişteşte şi se mângâie dumnezeieşte. Şi după aceea boala devine praznic, pentru că se bucură, căci va fi socotit împreună cu mărturisitorii şi mucenicii. Sfinţii Mucenici uitau de suferinţă pentru că iubirea lor faţă de Hristos era mai mare decât suferinţa, şi o pierdea pe aceasta.

Când cineva vă cere să faceţi rugăciuni pentru că într-o anumită zi va intra în operaţie, să vă rugaţi din momentul în care v-o cere. Să nu aşteptaţi vremea când va intra în operaţie ca să vă rugaţi. Bolnavul nu face bine dacă cere de la Dumnezeu să se facă bine doar el şi nu se roagă să se facă sănătoşi şi ceilalţi bolnavi.

Niciodată omul nu s-a temut atât de mult de boală şi de moarte ca acum când nu se teme de Dumnezeu. Toată baza constă într-o atitudine corectă. Să spui: „Acum Dumnezeu mă vrea astfel, înainte cu câţiva ani m-a vrut altfel!” Să pătrundem sensul cel mai adânc al vieţii!

Să luăm seama la sănătatea noastră, pentru că Bunul Dumnezeu ne-a lăsat medicamentele şi pe medici, şi nu trebuie să rămânem indiferenţi la acestea. Cel mai bun medicament împotriva durerii este cântarea împreună cu rugăciunea. Postul este cel mai bun medic.

 

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Mica Filocalie, Editura Egumeniţa, 2009, pp. 84-85)

Categoria: Articole

Cautare:

Cel mai bun medicament impotriva durerii este cantarea impreuna cu rugaciunea

Vizualizari: 378

Id: 13584

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.