www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Cele pe care le lucreaza Dumnezeu, pe aceleasi le lucreaza si Duhul Sfant

Cele pe care le lucreaza Dumnezeu, pe aceleasi le lucreaza si Duhul Sfant

Cel ce se botează în Treime se botează în Tatăl şi în Fiul şi în Sfântul Duh; nu în începătorii, nici în puteri, nici în cele ce urmează dintre zidiri. Arătat să-i fie deci că Treimea este mai presus decât zidirea. Şi să nu se apuce să coboare ceva din ale Treimii între zidiri. Să-şi aducă aminte şi că Domnul a insuflat Duhul Sfânt şi L-a arătat prin insuflare că este Duh al fiinţei dumnezeieşti şi nu al firii zidite. Dar să socotească şi tâlcuirea apostolică despre Treime, în care vedem o lucrare a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, iar nu firea Celui ce este Ziditor şi Făcător, nici a Fiului, nici a Duhului. Pentru că nu are nevoie Dumnezeu de zidirea Sa ca să dea din Sine lucrarea proprie. Dar spune Apostolul: „Sunt împărţiri ale harismelor şi Acelaşi Duh. Şi sunt împărţiri ale slujirilor şi Acelaşi Domn. Şi sunt împărţiri ale lucrărilor, dar Acelaşi Dumnezeu, Care lucrează toate în toţi” (I Cor. 12, 4-6). Aşadar, cele pe care le lucrează Dumnezeu, pe aceleaşi le lucrează şi Duhul. „Toate le lucrează, zice, Unul şi Acelaşi Duh, împărţind fiecăruia după cum voieşte" (I Cor. 12, 11).

(Sfântul Vasile cel Mare, Omilii inedite, Editura Doxologia, Iași, 2012, p. 40)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cele pe care le lucreaza Dumnezeu, pe aceleasi le lucreaza si Duhul Sfant

Vizualizari: 530

Id: 13103

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.