Cere tu singur de la Domnul si nu te obisnui sa ceri rugaciunea altora pentru tine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cere tu singur de la Domnul si nu te obisnui sa ceri rugaciunea altora pentru tine

Pentru ca oamenii să nu petreacă în nepăsare şi să nu îşi pună toată nădejdea în ajutorul rugăciunii altora, stareţul repeta de obicei o zicătoare populară: „Dumnezeule, Tu ajută-ne, dar omul să nu lenevească”. Şi mai spunea: „Înţelepciunea şi-a făcut casă”. Apoi a spus: „Cine nu este înţelept să vină aici!”. I-a chemat pe cei puţini la minte: „Mergeţi, mâncaţi pâinea mea şi beţi vin, iată, vi le-am descoperit vouă şi cereţi priceperea de a vedea”. A.T. a spus: „Părinte! Prin cine dar să cerem, dacă nu prin dumneavoastră?”. Stareţul a răspuns: „Cere tu singură; aminteşte-ţi că cei doisprezece Apostoli l-au rugat pe Mântuitorul pentru femeia cananeeancă, dar nu i-a ascultat şi atunci ea singură a cerut mila lui Dumnezeu şi i s-a dat”.

(Starețul Ambrozie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 158)

Categoria: Articole

Cautare:

Cere tu singur de la Domnul si nu te obisnui sa ceri rugaciunea altora pentru tine

Vizualizari: 610

Id: 13272

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.