Cine ne va pravali noua piatra?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cine ne va pravali noua piatra?

De multe ori ne stă în cale câte o piatră „foarte mare”, o piedică serioasă în realizarea scopului pe care ni-l propu­nem şi ni se pare că nu există nicio posibilitate de a o da la o parte. Ne simţim neputincioşi şi repetăm şi noi cuvintele femeilor mironosiţe: „Cine ne va prăvăli nouă piatra?” Ce s-a întâmplat atunci? Mironosiţele au avut parte de o neaş­teptată bucurie tocmai când erau convinse că se vor izbi de un mare obstacol. Piatra fusese dată la o parte, iar mirono­siţele au aflat că Domnul înviase! Ce învăţăminte se cuvine să tragem din această întâmplare? Că trebuie să ne bizuim numai pe Dumnezeu, să nu lăsăm să se furişeze în noi nici urmă de îndoială şi îngerul Domnului ne va ieşi în întâmpi­nare, pe drumul nostru presărat cu spini. El va da la o parte piatra şi, când vom ajunge acolo unde ne-am fi aşteptat să avem dificultăţi, vom descoperi că din mila lui Dumnezeu ne aşteaptă o bucurie şi vom răsufla uşuraţi.

(Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, p. 225)

Categoria: Articole

Cautare:

Cine ne va pravali noua piatra?

Vizualizari: 328

Id: 23715

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.