Citirea Sfintei Evanghelii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Citirea Sfintei Evanghelii

Din păcate, vechile împreună-vorbiri părinteşti de Dumnezeu insuflate au ajuns rare; citirea Vieţilor Sfinţilor Părinţi a fost părăsită aproape cu totul, ba chiar şi cu însăşi Sfânta Evanghelie ne îndeletnicim prea puţin, din pricina răcelii noastre faţă de lucrarea mântuirii, şi pentru aceasta vom da răspuns la Înfricoşătoarea Judecată a lui Hristos.

Deşi maica noastră, Biserica, ne propovăduieşte zi de zi câte o pericopă, ba chiar şi două, din Sfânta Evanghelie, cât de ades nu reuşim să ascultăm acest dulce glas evanghelicesc! Unii cu gătitul, alţii cu gătelile, vin la sfânta biserică târziu, şi astfel nu toţi se folosesc de dulceaţa învăţăturii Mântuitorului Hristos. Iar unii, măcar că la început vin, se lipsesc şi ei de această mană mântuitoare, pentru că fie se înviforează cu grijile lumeşti şi cu bântuielile cele gândite ale vrăjmaşului, fie că singuri nu iau aminte şi se răspândesc de zarva poporului, mai ales când stau departe, iar cei care slujesc citesc Sfânta Evanghelie prea încet, de nu se poate auzi. Dimpotrivă, ce mângâiere de negrăit ar fi de am citi mereu, în toată vremea, viaţa Mântuitorului Hristos! Cum ne-ar îndulci ea şi sufletul, şi însăşi alcătuirea trupească, şi la ce înaltă treaptă a curăţiei şi a desăvârşirii ar putea să se înalţe sufletul în urma acestei statornice îndulciri!

(Sfântul Serafim de Sarov, Rânduieli de viață creștină, Editura Sophia, București, 2007, p. 21)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Citirea Sfintei Evanghelii

Vizualizari: 420

Id: 10130

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.