Conceptia crestina: ereditara sau dobandita?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Conceptia crestina: ereditara sau dobandita?

Omul care-și angajează viața în concepția religioasă nu mai e singur în nimic, sau fără apărare, sau fără victorie dincolo de zarea lucrurilor. El prinde în viața sa vremelnică elemente veșnice, începe să semene cu Iisus.

Concepția creștină despre viață nu se transmite nici ereditar și nici nu se dobândește cu ușurință, nici numai din lectură. În concepția vie nu se poate intra sau rămâne fără să fii în stare de un risc: al lepădării de sine și, uneori în istorie, al lepădării chiar de viață dacă împrejurările o cer.

Concepția (religioasă) de viață trebuie să ți-o formulezi la un nivel de gândire și vocabular, căci mulți se rușinează de sărăcia în care se găsesc sub raport religios și, chiar când au bunăvoință, constată că terminologia fuge în vremea copilăriei. 

(Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca, Rostul încercărilor, Editura Credința strămoșească, 2004, p. 14-15)

Categoria: Articole

Cautare:

Conceptia crestina: ereditara sau dobandita?

Vizualizari: 418

Id: 21172

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.