Copiii au nevoie, inainte de toate, de dragostea parintilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Copiii au nevoie, inainte de toate, de dragostea parintilor

Rolul familiei în creșterea și educația copiilor este primordial și necesită o atenție deosebită. Valorile despre viață, așteptările, ambițiile, modelele, mijloacele, motivațiile, solicitările, oportunitățile, încurajările, comportamentele, recunoașterea și acceptarea, aprecierea sunt elemente pe care părinții trebuie să le aibă în vedere, să le exerseze, să le păstreze și să le ofere mai departe copiilor.

Copiii se nasc din dragoste, sunt rod al dragostei și al rugăciunii. Au nevoie de nădejde și de curaj, de dragoste și de protecție pentru viață. Trebuie să primească dragoste, pentru a putea dărui dragostea. Dragostea și puterea pozitivă pe care o transmit părinții sunt cu siguranță hrană pentru viața copilului.

(Criza familiei, traducere de Pr. Șerban Tica, Editura Sofia, București 2011, pp. 73-74)

Categoria: Familie

Cautare:

Copiii au nevoie, inainte de toate, de dragostea parintilor

Vizualizari: 396

Id: 26873

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.