Copiii, ca si parintii, trebuie sa traiasca cu frica de a pacatui

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Copiii, ca si parintii, trebuie sa traiasca cu frica de a pacatui

Încă din pruncie trebuie să insuflăm în sufletul copilului sentimentul responsabilităţii pentru greşelile săvârşite şi cel al datoriei. Primul se educă până la o anumită vârstă nu numai prin discuţie şi sfat, ci şi prin pedeapsă, iar al doilea, prin exemplul părinţilor. Copiii, ca şi părinţii, trebuie să trăiască cu frica de a păcătui, cu sentimentul de căinţă, care începe odată cu învăţarea cuvântul „iartă” chiar şi pentru cele mai mici greşeli. Copilul trebuie să aibă sentimentul de ruşine pentru cuvintele, faptele şi sentimentele nepermise. Înrădăcinarea în conştiinţa copilului a noţiunii de păcat cere un mare tact şi multă înţelepciune din partea părinţilor. Ea este îngreunată de faptul că societatea de azi a pierdut noţiunea de păcat, dar mai ales sentimentul de ruşine şi modestie. Iar fără acestea curăţia sufletească şi trupească se păstrează cu greu. Educaţia religios-morală se realizează mult mai uşor atunci când copilul este îndrumat de un duhovnic, întrucât copiii receptează mult mai uşor sentimentul de respect faţă de el, care i se cuvine datorită rangului şi poziţiei acestuia. Până la începutul şcolii, părinţii le vor povesti copiilor cele mai importante evenimente din istoria sfântă, îmbinând lecturile biblice cu date astronomice, geologice şi istorice: copiii trebuie obişnuiţi să înfrunte influenţa propagandei anticreştine.

(Pr. prof. Gleb KaledaBiserica din casă, Editura Sophia, București, 2009, p. 68)

Categoria: Articole

Cautare:

Copiii, ca si parintii, trebuie sa traiasca cu frica de a pacatui

Vizualizari: 436

Id: 19603

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.