Credinta insasi este un dar al Duhului Sfant

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Credinta insasi este un dar al Duhului Sfant

Nu numai atât: și credința însăși este un dar al Duhului Sfânt, pe care Apostolii îl cer de la Mântuitorul, atunci când zic: „Sporește-ne credința”. Ba chiar Domnul Însuși se roagă ca Tatăl să le dea din sfințenia Sa: „Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău”. Cât despre cei ce se roagă, Duhul însuși se roagă pentru ei: „Căci Însuși Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite”, dobândindu-ne o putere de a ne ruga care pătrunde și cerurile. Cu un cuvânt, Duhul cel Sfânt, Care Se împărtășește celor ce-L primesc, este un „Duh al înțelepciunii și al înțelegerii, al sfatului și al tăriei, al bunei credințe și al celorlalte, după cum Îi arată și numele”.

(Sfântul Nicolae Cabasila, Despre Viața în Hristos, Editura Institului Biblic și de Misiune Ortodoxă, București, 2009, p. 107)

Categoria: Articole

Cautare:

Credinta insasi este un dar al Duhului Sfant

Vizualizari: 414

Id: 24325

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.