Credinta lui Hristos in om

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Credinta lui Hristos in om

În Evanghelie sunt exemple foarte limpezi ce ne vădesc atitudinea Lui Hristos faţă de oameni, credinţa Lui în ei. În primul caz, în capitolul 8 al Evangheliei de la Ioan, este vorba despre femeia care a fost surprinsă în adulter. Evidenţele erau împotriva ei, a fost găsită făptuind fărădelegea şi trebuia supusă unei pedepse aspre. Hristos nu a condamnat-o, ci a condamnat fapta ei. Nu a acceptat-o ca pe o desfrânată, ci a întrevăzut în adâncurile ei posibilitatea unei vieţi noi; a întrevăzut în această femeie adulteră o castitate ce încă nu murise în ea. Când s-a înfăţişat judecăţii şi când a înţeles că păcatul ei înseamnă moarte, atunci, desigur, a realizat gravitatea faptelor sale, căci toate ce i se spuneau - păcatul ucide, că păcatul distruge - deveneau acum realitate: ea a păcătuit şi trebuia, conform legilor acelor timpuri aspre, să fie ucisă cu pietre. În acel moment ea şi-a dat seama că dacă i-ar fi dăruită viaţa, nu s-ar mai atinge de nimic ce înseamnă moarte. Acest lucru l-a întrevăzut Hristos şi, adresându-se celor din jur, a spus: "Cel fără de păcat să arunce primul piatra!"... Şi toţi au plecat. Iar când a rămas doar femeia, Hristos a întrebat: "Unde sunt cei ce te osândeau?" "Au plecat", răspunse ea. "Nici eu nu te osândesc. Mergi şi nu mai păcătui". În acest exemplu vedem că Hristos a putut să vadă în om toate posibilităţile care erau acoperite de faptele sale.

(Antonie Bloom, Despre credinţă şi îndoială, Editura Cathisma, Bucureşti, 2007, pp. 11-12)

Categoria: Articole

Cautare:

Credinta lui Hristos in om

Vizualizari: 522

Id: 21589

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.