Crestinismul poate fi inteles doar de inima rugatoare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Crestinismul poate fi inteles doar de inima rugatoare

Se poate spune cu un anume temei că adevăratul creştinism nu a fost propovăduit aproape nicăieri. Creştinismul întrece atât de mult înţelegerea obişnuită, că inima rugătoare nu îndrăzneşte să predice cuvântul Evangheliei. Oamenii caută Adevărul. Ei Îl iubesc pe Hristos. Dar, mai cu seamă astăzi, ei încearcă să-L reducă la propriile lor dimensiuni, coborând Evanghelia la nivelul unei învăţături moraliste. Însă Hristos a declarat: “Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Mc. 13, 31; Lc. 21, 33).

Atingerea Adevărului cere mult mai mult efort decât e nevoie pentru a dobândi o cultură practică şi ştiinţifică. Nici lectura unui mare număr de cărţi, nici familiaritatea cu istoria creştinismului, nici studiul diferitelor sisteme teologice nu ne pot duce la ţinta noastră, dacă nu ne vom alipi în mod continuu şi până la capăt de poruncile lui Hristos.

(Arhimandritul Sofronie, Rugăciunea – experienţa vieţii veşnice, Editura Deisis, Sibiu, 2001, pp. 111-112)

Categoria: Articole

Cautare:

Crestinismul poate fi inteles doar de inima rugatoare

Vizualizari: 291

Id: 8029

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.