Cugetul duhovnicesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cugetul duhovnicesc

Mă rog lui Dumnezeu să vă dea cuget adevărat ca toate întâlnirile să le îndreptaţi spre folos şi să nu vă mâhniţi pentru nimic şi să nu vă împuţinaţi cu duhul, pentru că nu este de mirare dacă cineva este nemulţumit de una, altul - de alta, căci noi toţi avem necazuri. Însă este de trebuinţă ca pe noi înşine şi pe aproapele nostru să-l susţinem prin orice mijloace şi să-l liniştim, iar mijlocul cel dintâi este rugăciunea smerită către Domnul şi încredinţarea neputinţelor noastre şi ale aproapelui nostru ajutorului celui atotputernic şi mântuitor al lui Dumnezeu. Ceea ce nu ne este cu putinţă nouă a îndrepta, cu siguranţă este cu putinţă Domnului, prin Care vieţuim şi ne mişcăm. Roagă-te pentru toate şi poartă totul cu răbdare.

(Sfântul Moise de la OptinaFilocalia de la Optina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 189)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cugetul duhovnicesc

Vizualizari: 375

Id: 19560

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.