Cum a mantuit Avva Serapion o desfranata

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum a mantuit Avva Serapion o desfranata

Un oarecare călugăr, anume Serapion, locuia în pustie, Iar odată, a venit în cetate pentru o trebuinţă şi, văzând o desfrânată, i-a zis: „Să nu primeşti pe nimeni, că eu voi veni la tine deseară". Iar ea i-a îngăduit lui că-l aştepta. Apoi, după ce a venit, i-a zis: „Aşteaptă-mă pe mine puţin, că am o lege pe care trebuie s-o împlinesc". Iar ea i-a zis: „Săvârşeşte-o, părinte". Deci, stând ei în cameră a început a citi Psaltirea, de la psalmul cel dintâi şi până la sfârşitul psalmilor celor o sută cincizeci şi, la fiecare psalm făcea câte trei închinăciuni. Iar ea stătea, tremurând, în spatele lui. Dar el cu dinadinsul se ruga pentru dânsa, ca să se mântuiască şi, l-a ascultat pe el Dumnezeu. Iar, spre ziuă, a căzut desfrânata la picioarele lui, rugându-se şi zicând: „Ai milă părinte, să mă duci pe mine unde ştii, ca să mă mântuiesc. Că pentru aceasta te-a trimis pe tine Domnul la mine".

Deci, a luat-o pe ea şi a dat-o la o mănăstire de maici şi a zis el către egumenă: „Primeşte pe sora aceasta şi să nu pui asupra ei canon, ci pe cât va voi ea şi să nu o superi pe dânsa". Iar ea petrecând acolo, după puţine zile, a zis: „Sunt păcătoasă, şi voi să mănânc o dată pe zi". Mai apoi, iarăşi a zis: „O dată la două zile voi să mănânc, de vreme ce mult am păcătuit, şi printr-o fereastră dați-mi mie să mănânc. Și lucru de mână daţi-mi să lucrez". Şi aşa, pocăindu-se, a plăcut Domnului şi mântuindu-se, a adormit în Domnul.

(Proloagele, volumul 1, Editura Bunavestire, p. 209)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum a mantuit Avva Serapion o desfranata

Vizualizari: 288

Id: 14368

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.