Cum actioneaza legile duhovnicesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum actioneaza legile duhovnicesti

- Părinte, care legi se numesc duhovniceşti?

- Îţi voi explica: aşa cum în natură există legile naturale, tot astfel şi în viața duhovnicească există legile duhovniceşti. De pildă, atunci când cineva aruncă un obiect greu în sus, cu cât mai mult avânt şi cu cât mai mare este înălţimea la care îl aruncă, cu atât mai mare va fi puterea cu care va cădea şi se va zdrobi. Aceasta este legea naturală. În viața duhovnicească cu cât se înalță cineva mai mult cu mândria, cu atât mai mare va fi căderea lui duhovnicească, şi potrivit cu înălţimea mândriei lui se va zdrobi. Pentru că cel mândru se înalță, ajunge până la un punct, după care cade şi îşi sparge capul - cel care se va înălţa pe sine, se va smeri. Aceasta este legea duhovnicească.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. IV, Viața de familie, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 262)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum actioneaza legile duhovnicesti

Vizualizari: 467

Id: 11289

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.