Cum ajungem la asemanarea cu Dumnezeu?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum ajungem la asemanarea cu Dumnezeu?

În vremea aceasta de mândrie de acum, în care toată lumea are dreptate și foarte puțini mai cred că-L au de partea lor pe Dumnezeu, să le aducem aminte oamenilor că important e că Dumnezeul nostru e smerenie, Dumnezeul nostru este părtășie și, mai cu seamă, că are nevoie de noi, smeriți și așezați.

E dureros lucru că la vremea de acum, de exemplu, a fi rău și a fi pornit pe oameni a ajuns să fie o virtute. Fericitul Augustin, care a trăit drama acestei non-virtuți, s-a vindecat de ea și ne dăruiește, iată, soluția: Dumnezeu este smerenie și cel care vrea să-I semene lui Dumnezeu în smerenie trebuie să locuiască.

(Preot Constantin NeculaAlexandru RusuFarmacia de cuvinte, Editura Agnos, Sibiu, 2014, pp. 173-174)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum ajungem la asemanarea cu Dumnezeu?

Vizualizari: 492

Id: 6238

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.