Cum intelegem procesul de dezvoltare a unui viciu?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum intelegem procesul de dezvoltare a unui viciu?

În lucrarea patimilor, ca în orice alt viciu, se poate observa o logică bine închegată. Mai întâi, patimile acţionează în ascuns, într-un chip duhovnicesc, însă mai apoi, într-un stadiu avansat, ele încep să schimbe sufletul omului atât din punct de vedere emoţional, cât şi din cel al stabilităţii. În cele din urmă, se schimbă însăşi viaţa trupească. Recurgem din nou la pilda despre alcoolism: la început aceasta este o simplă patimă, omul devine încet, încet incapabil să se mai gândească la altceva, în afară de băutura; este, cu toate acestea, pe deplin sănătos. Mai apoi, patima se transformă într-o stare de boală, după care băutura începe să dea dureri de cap şi halucinaţii. În stadiul ultim se ajunge la ciroză. Astfel este procesul de dezvoltare al fiecărei patimi.

(Protoiereu Vladimir VorobievDuhovnicul și ucenicul, Editura Sophia, București, 2009, p. 25)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum intelegem procesul de dezvoltare a unui viciu?

Vizualizari: 362

Id: 6440

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.