Cum intelegem sintagama ”candela sa fie mereu aprinsa”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum intelegem sintagama ”candela sa fie mereu aprinsa”

Cel ce a reuşit să-şi aprindă candela, acela şi dănţuieşte cu Preadulcele şi Multrâvnitul său Mire în veselia neîncetată a celor ce prăznuiesc. Iar candela înseamnă rugăciunea. Inima este fitilul, rugăciunea este focul, iar bucuria negrăită în inima rugătoare este suflarea Duhului Sfânt sau desfătarea în cămara de nuntă cu Mirele cel Ceresc. Pentru aceasta vă preîntâmpin şi vă rog: nu dormiţi, nu pierdeţi timpul cu râsete şi glume, timpul nu se mai întoarce; toate aceste bucurii vremelnice se vor preface în cărbune arzător, în putoare nesuferită, în întunecime neînchipuită, şi nu vom avea unde să fugim. De aceea Domnul a spus iubiţilor Săi: Privegheaţi şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită... (Matei 26: 41).

(Sfântul Anatolie de la OptinaFilocalia de la Optina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 118)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum intelegem sintagama ”candela sa fie mereu aprinsa”

Vizualizari: 358

Id: 19974

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.